NOS Nieuws

Honderd auto's onder water in parkeergarage Nijmegen

Tientallen auto's onder water in parkeergarage Nijmegen

In Nijmegen is vannacht een parkeergarage van een appartementencomplex onder water gelopen, nadat een dam van een overstortvijver was doorgebroken. Het water is afkomstig uit het riool.

In de garage aan de Irene Vorrinkstraat staan 100 tot 120 auto's, zegt de politie. Het rioolwater staat 1 tot 1,5 meter hoog. De brandweer gaat het water uit de garage pompen. Dat gaat enkele uren duren. Ook is er zand gestort om de dam te dichten.

De politie ziet geen reden om bewoners te evacueren. Bewoners van de flat reageren geschrokken: "Ik heb twee auto's in de garage staan, dit doet pijn", vertelt een bewoner. Hij werd vanmorgen gewaarschuwd door zijn buurman en zag dat het water tot aan de spiegels van zijn auto stond.

Een man heeft drie kwartier vastgezeten in de lift. "Hij wilde gaan kijken bij de garage. De lift stopte en water begon naar binnen te sijpelen." De man is door de brandweer uit de lift bevrijd.

De liften van de twee woontorens zijn buiten gebruik, meldt de politie. De trappenhuizen naar de parkeergarage zijn afgesloten.

  • Roland Heitink
    Auto's onder water in Nijmegen
  • Roland Heitink
    Auto's lopen onder in parkeergarage Nijmegen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl