De politie van Bangkok onderzoekt de plaats waar de autobom afging
NOS Nieuws

Thailand heeft nieuwe verdachten aanslag Bangkok in vizier

De Thaise politie is een klopjacht begonnen op een man en een vrouw die betrokken zouden zijn geweest bij de bloedige aanslag van 17 augustus in Bangkok. Bij de aanslag kwamen 20 mensen om het leven.

Volgens de politie is een van de verdachten een 26-jarige Thaise vrouw. De andere verdachte wordt met nadruk een buitenlander genoemd, maar meer details worden niet gegeven. Vandaag werd een arrestatiebevel uitgevaardigd na een huiszoeking in een flat in de Thaise hoofdstad.

Het is onduidelijk of de man dezelfde is die vlak voor de aanslag met een rugzak bij de hindoetempel loopt waar de aanslag werd gepleegd. Na de explosie liep hij zonder rugzak op straat verder.

In het appartement werden afgelopen weekend grondstoffen en ander materiaal gevonden om een bom te maken. Het ging onder meer om kunstmest, digitale uurwerken en elektrische speelgoedauto's. Onderdelen van dat speelgoed kunnen gebruikt worden als onderdeel van een bom, zegt de politie.

Een verdachte gepakt

Zaterdag werd in Bangkok een eerste verdachte gearresteerd, een buitenlander. In zijn woning vond de politie ontstekingen voor een bom en dezelfde kogeltjes van kogellagers die gebruikt werden bij de aanslag. Ook werden tientallen valse paspoorten gevonden.

De politie wil niet zeggen welke nationaliteit de verdachte heeft, wel dat hij "redelijk" meewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl