File bij Utrecht
NOS Nieuws

Vroege files door zware regenval

Het noodweer heeft al vroeg in de ochtend tot files geleid. De snelweg A4 van Bergen op Zoom naar Rotterdam is uren afgesloten tussen Tholen en Steenbergen, omdat er veel water op de weg staat. Op de A6 ontstond tussen Lelystad en Almere na 6.00 uur een lange file. Automobilisten liepen een uur vertraging op.

De file in Flevoland ontstond toen er zware buien over de provincie trokken. Die hadden eerder vannacht in andere delen van het land veel overlast veroorzaakt.

Volgens de ANWB valt het op de meeste plaatsen mee met de files in de ochtendspits. "Je ziet tijdens zo'n zware bui dat er een file ontstaat, maar daarna gaat het weer langzaam rijden." Rond 7.00 uur stond op de snelwegen meer dan 60 kilometer file. Bij normaal weer had de ANWB op het hoogtepunt van de spits zo'n 80 kilometer verwacht.

Treinen

Spoorbeheerder ProRail laat weten dat de gevolgen op het spoor nog mee lijken te vallen, gezien de zware buien. Tussen Roosendaal en Vlissingen viel een boom op het spoor en is geen treinverkeer mogelijk.

Tussen Vorden en Winterswijk en tussen Boven-Hardinxveld en Leerdam rijden geen treinen vanwege seinstoringen. Die zijn veroorzaakt door blikseminslag.

Meer onweer vanmiddag

De zware buien trekken via het noorden het land uit. Het wordt daarna overal droog, zonnig en warm. Volgens Weerplaza loopt de temperatuur in het midden, oosten en zuidoosten op naar 31 graden.

In de namiddag en avond ontstaan door dat warme weer opnieuw zware onweersbuien, al verwacht Weerplaza dat die minder zwaar zijn dan afgelopen nacht en ochtend. Wel gaan ze gepaard met onweer, veel regen, hagel en soms windstoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl