Studio Voetbal 30 augustus 2015
NOS Voetbal

'Luuk de Jong dé spits voor Oranje'

In de laatste Studio Voetbal met presentator Jack van Gelder ging het vooral over de topper tussen PSV en Feyenoord (3-1). Volgens Co Adriaanse was Luuk de Jong de absolute uitblinker.

"Hij speelt heel eenvoudig, weet dat hij geen individuele actie heeft, maar speelt superfunctioneel", aldus Adriaanse. "Daarnaast kan hij echt goed koppen, kan hij ballen echt sturen met het hoofd."

Adriaanse zou De Jong donderdag in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland ook opstellen in het Nederlands elftal. "Luuk past beter in onze Nederlandse stijl van voetballen. Klaas-Jan Huntelaar is een echte afmaker, maar minder in meevoetballen dan De Jong. En Van Persie heeft te weinig gespeeld."

'Luuk de Jong dé spits voor Oranje'

"Vermeer tweede keeper van Nederland"

Jan Mulder zag in Eindhoven ook twee uitblinkende keepers, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde stond na meerdere zwakke optredens onder druk. "Vermeer heeft natuurlijk een periode cruciale foutjes gemaakt en misschien was hij daar vandaag pas overheen", aldus Kees Jansma. "Vermeer is leuk om te zien, maar daar win je geen wedstrijden mee."

Volgens Adriaanse is Vermeer nog steeds de tweede keeper van Nederland, achter Jasper Cillessen. "Over een langere periode is Vermeer beter dan Zoet. Ook beter dan Tim Krul. De laatste paar weken maakte hij kleine fouten en daardoor zat hij niet bij Oranje."

'Vermeer tweede keeper van Nederland'

"Onzichtbare dingen maken Kuijt krachtig"

Een van de dissonanten in de topper was volgens de analytici Dirk Kuijt. De aanvoerder van Feyenoord speelde niet zijn beste wedstrijd en was bovendien medeschuldig aan de 2-1 van Santiago Arias, omdat hij verzuimde mee te lopen met de rechtsback van PSV.

"Ik vind dat Kuijt echt iets toevoegt, maar vandaag hebben we dat niet gezien", aldus Youri Mulder. "Vorige week liet hij het ook niet zien, maar in de eerste wedstrijden juist wel. Het zijn juist onzichtbare dingen die hem zo krachtig maken."

'Onzichtbare dingen maken Kuijt krachtig'

Afscheid Jack

Met mooie woorden van Arjen Robben en de andere gasten aan tafel kwam de laatste Studio Voetbal van Jack van Gelder tot zijn einde. Een tijdperk is voorbij. "Ik ga echt niet janken hoor", zei Jack.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl