Riccardo Meggiorini van Chievo Verona jubelt na zijn doelpunt tegen Lazio
NOS Voetbal

Chievo vernedert Lazio en is verrassende koploper

Stefan de Vrij en Ricardo Kishna hebben met Lazio een pijnlijke nederlaag geleden in de Serie A. In Verona gingen de Romeinen met liefst 4-0 onderuit tegen Chievo Verona, dat zich de trotse koploper mag noemen in de Serie A.

Riccardo Meggiorini, Alberto Paloschi (2x) en Valter Birsa waren trefzeker voor het bescheiden Chievo, dat in de laatste zeven seizoenen nooit hoger eindigde dan de tiende plaats. Bovendien evenaarde de club de grootste overwinning uit de clubhistorie in de Serie A. Op 29 januari 2006 won Chievo ook met 4-0, van Reggina.

Het was toch al een teleurstellende week voor Lazio, dat midweeks de Champions League misliep na een 3-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen.

Eerste zege De Roon met Atalanta

Marten de Roon boekte met Atalanta Bergamo de eerste overwinning van het seizoen. Het gepromoveerde Frosinone werd eenvoudig opzij geschoven: 2-0.

Die score had nog hoger kunnen zijn als Mauricio Pinilla in de negende minuut een strafschop had benut voor Atalanta. De extraverte Chileen werd bekend nadat hij bij het WK van 2014 in de achtste finales tegen Brazilië in de slotseconden op de lat schoot en die scene vervolgens op zijn lichaam liet tatoeëren.

In de strafschoppenserie tegen Brazilië miste Pinilla vervolgens de beslissende penalty. Dit keer bleef zijn misser zonder gevolgen.

Juventus verliest opnieuw

Eerder vanavond ging landskampioen Juventus voor de tweede keer op rij onderuit. In de topper tegen AS Roma waren de Romeinen met 2-1 te sterk. Het is de slechtste start in de Serie A van een titelhouder in Italië in 74 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl