Onweer boven Ede
NOS Nieuws

Stevige regen en onweer boven Nederland

Er trekken vanavond stevige regen- en onweersbuien over een groot deel van Nederland. Niet alleen valt er veel regen, maar ook grote hagelstenen van soms wel 4 of 5 centimeter. Bovendien zijn windstoten mogelijk.

De buien veroorzaken overlast voor het verkeer. Hier en daar stonden files en automobilisten in Noord-Brabant en de Betuwe melden grote hagelstenen en schade aan auto's, zegt Weerplaza. Sommige mensen schuilen bij pompstations en onder viaducten.

De verkeersinformatiedienst VID waarschuwt mensen die nog de weg op gaan dat ze rekening moeten houden met "extreme omstandigheden".

  • Annemieke van Put / NOS
    Bliksem boven Nieuwegein
  • Stefan Meerwaldt / NOS Ooggetuige
    In Oss zijn grote hagelstenen naar beneden gekomen
  • Yorick Huizinga / NOS Ooggetuige
    Onweer boven Ede
  • Yorick Huizinga / NOS Ooggetuige
    Onweer boven Ede
  • Martijn van der Zande / NOS
    Bliksem boven Den Bosch

Ook de ochtendspits kan op sommige plaatsen nog met de buien te maken krijgen. Daarna trekken ze weg en breekt vanuit het zuiden de zon door. De temperatuur komt dan uit tussen de 24 en 30 graden.

Morgenmiddag en -avond kunnen nieuwe regen- en onweersbuien voorkomen. Of die net zo zwaar worden als die van vandaag is volgens Weerplaza nog niet te zeggen. Na de buien koelt het af; dinsdag wordt een graad of 19.

Buien

Zondagochtend trokken er lokaal hevige buien over Nederland en België. Vooral in de Belgische stad Torhout leidde dat tot overlast.

De buien maakten een einde aan een warme zomeravond.

Nog even genieten van een warme zondag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl