Uitmarkt op het Amsterdamse Museumplein
NOS Nieuws

Half miljoen bezoekers voor opening cultureel seizoen

Meer dan een half miljoen mensen hebben vrijdag, zaterdag en zondag de Uitmarkt in Amsterdam bezocht, evenveel als in voorgaande jaren. Het publiek kon gratis terecht bij stukjes van talloze voorstellingen die het komende culturele seizoen overal in Nederland te bezoeken zijn.

Er deden dit jaar zo'n 2000 artiesten mee op dertig podia verspreid door een deel van de stad. Toneel, dans, cabaret en kleinkunst waren te zien in de Stadsschouwburg, Theater Bellevue, het DeLaMar Theater, De Balie, de Melkweg en Paradiso. Liefhebbers van klassieke muziek konden terecht in Het Concertgebouw en de Vondelkerk en het Orgelpark bij het Vondelpark.

Op het Museumplein waren stands en boekenstalletjes, waar ook schrijvers zich presenteerden. Dit jaar was er opnieuw extra aandacht voor jong talent en jong publiek. Zo was er een speciaal nachtprogramma in tien Amsterdamse clubs en presenteerden nieuwkomers in de theaterwereld zich via een speciale route over het terrein aan het publiek.

Grote shows

De 38e Uitmarkt begon vrijdagavond met een openingsshow op het Museumplein, gepresenteerd door Jörgen Raymann. Onder anderen Paul de Leeuw, de Jeugd van Tegenwoordig en het cabaretduo Van der Laan en Woe traden op. Kenny B gaf na afloop een concert.

Vanavond werd de Uitmarkt afgesloten met de Musical Sing-a-Long onder begeleiding van het Metropole Orkest. Beide shows werden ook uitgezonden op tv.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl