NOS Voetbal

Cocu: we kunnen pressen en vastzetten

PSV-trainer Phillip Cocu maakte na de eerste topper van het seizoen, PSV-Feyenoord, tevreden de balans op. Cocu zag zijn elftal terugkomen van een 1-0 achterstand en bovendien vrijwel de gehele wedstrijd domineren. "We hebben laten zien dat we niet alleen op de counter kunnen spelen, maar ook kunnen pressen en een tegenstander kunnen vastzetten", zei de trainer.

"We hebben bij deze temperatuur en dit gigantisch hoge tempo veel gebracht", vervolgde Cocu. "Het was een slijtageslag. Beide teams waren kapot. We zijn tot dieper dan de bodem gegaan. We hebben tot en met de 60ste minuut vol gas gegeven en een dik verdiende voorsprong gepakt."

"Nog dertig minuten pressen hadden we niet gered", aldus Cocu. "Feyenoord ging directer spelen en we hadden moeite om de defensieve organisatie te bewaken. Gelukkig trad Jeroen Zoet goed op."

De Jong: hadden vertrouwen

Volgens aanvoerder Luuk de Jong lag er door de uitgangspositie van vier punten achterstand op Feyenoord niet extra veel druk op het team. Die druk leefde volgens hem meer bij de buitenwacht dan bij de spelers.

"Dit was gewoon de volgende wedstrijd die we wilden winnen", aldus De Jong. "We hadden het vertrouwen dat we zouden winnen en dat gebeurde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl