Bafetimbi Gomis

Manchester United weer onderuit tegen Swansea

Manchester United heeft in de vierde speelronde zijn eerste nederlaag van dit Premier League-seizoen geleden. De ploeg van coach Louis van Gaal, die vorige week thuis tegen Newcastle United (0-0) zijn eerste averij opliep, verloor met 2-1 bij Swansea City.

United, met Daley Blind en Memphis Depay in de basis, opende sterk in het attractieve duel, maar verzuimde te scoren. Gaandeweg de eerste helft werd Swansea sterker en kwamen de gasten een paar keer goed weg.

Enkele minuten na rust scoorde Juan Mata niettemin alsnog voor de bezoekers, maar twintig minuten later leidde Swansea. Eerst kopte André Ayew raak en vijf minuten daarop stelde hij Bafetimbi Gomis met een heerlijke pass in staat de 2-1 te maken.

Manchester United, dat vorig seizoen twee keer verloor van de ploeg uit Wales, zag Swansea langszij komen op de ranglijst. Achter het maximaal scorende Manchester City staat Swansea nu op de vierde plaats met vier punten achterstand, United volgt op de vijfde stek met één punt minder.