Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn treffer

Dortmund pakt leiding, Jóhannsson helpt Werder Bremen

Borussia Dortmund is na de 3-1 thuiszege op Hertha BSC de koploper in de Bundesliga. Die positie na drie speelronden moet weliswaar gedeeld worden met landskampioen Bayern München, maar de Borussen kunnen een iets voordeliger doelsaldo overleggen: 11-1 om 10-1.

Mats Hummels (27ste minuut) en Pierre-Emerick Aubameyang (51ste) brachten de formatie van Thomas Tuchel op een 2-0 voorsprong. Invaller Salomon Kalou slaagde er in de slotfase in de spanning terug te brengen door in de 78ste minuut tegen te scoren. Pas diep in de extra tijd maakte Adrian Ramos aan alle onzekerheid een eind.

Bij Hertha moest Roy Beerens genoegen nemen met een reserverol.

Jóhannsson helpt Werder

Door een overwinning op Borussia Mönchengladbach neemt Werder Bremen afstand van de onderste regionen. In Bremen werd het 2-1, mede dankzij een doelpunt van voormalig AZ-speler Aron Jóhannsson.

De Amerikaan, die begin augustus vertrok uit AZ, benutte vlak voor rust een strafschop. Lars Stindl maakte vlak voor rust gelijk en Jannik Vestergaard bezorgde Werder de zege. Felix Kroos miste in de slotfase namens Werder wel een penalty.

Voor Werder is het pas de eerste overwinning van het seizoen. Roel Brouwers deed bij Gladbach de hele wedstrijd mee.