Go Ahead-spits Leon de Kogel viert de 1-0

Achilles '29 verliest bij Go Ahead

Achilles '29 heeft in de Jupiler League niet kunnen profiteren van het puntenverlies dat koploper FC Volendam vrijdag leed. De ploeg uit Groesbeek verloor met 3-2 bij Go Ahead Eagles en staat nu drie punten achter Volendam en één boven Go Ahead dat echter één wedstrijd minder gespeeld heeft dan de toptwee.

Dankzij twee goals van Hielke Penterman, waarvan één uit een strafschop in de derde minuut van de extra tijd, kwam Achilles in de slotfase terug van een 3-0 achterstand, maar het kon zijn eerste nederlaag van het seizoen niet meer voorkomen.

Leon de Kogel en Xandro Schenk hadden de thuisploeg binnen dertig minuten op 2-0 gezet. Kort na rust bracht De Kogel vanaf elf meter de marge op drie in de Adelaarshorst, waar het duel werd voorafgegaan door een minuut applaus als eerbetoon aan de onlangs overleden Cees van Kooten.

Doelpuntenfestijn

Sparta maakte er in eigen huis een doelpuntenfestijn van tegen FC Den Bosch: 5-2. De Rotterdammers leidden al na zes minuten met 2-0 dankzij Pieter Langedijk en Finn Stokkers.

Jordy Thomassen deed in de 24ste minuut namens de Brabanders wat terug, waarna Thomas Verhaar (twee treffers, waarvan één uit een strafschop) en Loris Brogno voor de thuisploeg het kwintet volmaakte. Den Bosch-speler Furghill Zeldenrust bepaalde vanaf de stip de eindstand op 5-2.

De zege brengt Sparta op de vijfde plaats in de eerste divisie met acht punten punten achterstand op Volendam. Maar ook de Rotterdammers hebben één wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.