Alexander Kristoff is de snelste in de GP Ouest France-Plouay
NOS Wielrennen

Kristoff sprint naar zege in GP Plouay

Alexander Kristoff (Katjoesja) heeft de 79ste aflevering van de GP Ouest France-Plouay op zijn naam geschreven. De Noor troefde in de licht oplopende finale de Italiaan Simone Ponzi en de Litouwer Ramunas Navardauskas eenvoudig af in de sprint.

De 229 km lange koers in Bretagne, met acht lussen van 27 kilometer en eentje van 14 was bezaaid met klimmetjes en leende zich daarom goed voor avonturiers. Vluchtpogingen waren er ook genoeg en die van Tim Wellens (Lotto Soudal), Silvan Dillier (IAM) en Aleksej Loetsenko (Astana) leek inderdaad kansrijk. Diep in de finale werden zij toch opgeraapt en ook een ultieme poging van de wegspurterde Greg Van Avermaet werd op 800 meter van de finish verijdeld.

In de massasprint was Kristoff duidelijk de sterkste. Ook Wout Poels (Sky) mengde zich verrassend in het sprintgeweld en werd verdienstelijk achtste.

Twintigste zege

Voor Kristoff is het al de twintigste zege van het seizoen en, na de Ronde van Vlaanderen, zijn tweede in een eendagskoers die meetelt voor de World Tour. Daarnaast grossiert de Noor dit jaar in ereplaatsen. Zo werd hij al tweede in Milaan-Sanremo en vorige week in de Vattenfall Cyclassics in Hamburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl