De 2-0 van Dusan Tadic (links) in de maak

Eindelijk competitiezege Southampton

Southampton heeft in de Premier League zijn eerste zege van het seizoen binnen. Na twee remises en een nederlaag won de ploeg van trainer Ronald Koeman thuis met 3-0 van Norwich City.

Bij de thuisploeg stond Maarten Stekelenburg in het doel, bij de gasten vertoefde spits Ricky van Wolfswinkel negentig minuten op de bank.

Norwich moest het duel al na een halfuur met tien man zien te klaren na de twee gele kaarten die Steven Whittaker in een tijdsbestek van 187 seconden kreeg te incasseren. The Saints profiteerden kort voor de pauze van de numerieke meerderheid: oud-Feyenoorder Graziano Pellè scoorde in de blessuretijd.

Tadic

Halverwege de tweede helft besliste een andere voormalige eredivisiespeler het duel: ex-Twentenaar Dusan Tadic schoot in de 64ste minuut de 2-0 in de bovenhoek en drie minuten later ook de 3-0 na een fraaie aanval over vele schijven.

Door de overwinning maakt Southampton, dat afgelopen week de groepsfase van de Europa League misliep, vanuit de degradatiezone een sprong naar de tiende plaats op de ranglijst.