Lewis Baker benut al vroeg in de wedstrijd een strafschop

Vitesse neemt pas laat afstand van Cambuur

SC Cambuur heeft ook bij zijn zevende bezoek aan Arnhem in de eredivisie niet weten te winnen van Vitesse. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 4-1.

Vitesse beleefde een droomstart. Nadat Nathan omver was gelopen door Calvin Mac-Intosh zette Lewis Baker de Arnhemmers vanaf de penaltystip op 1-0. Na de vroege voorsprong drukte de thuisclub niet door, wist Cambuur zich te herpakken en schoot Sander van de Streek op fraaie wijze de gelijkmaker binnen.

De Friezen hadden weer zicht op hun eerste eredivisiezege bij Vitesse, maar gingen toch met een 2-1 achterstand rusten. Doelman Leonard Nienhuis liet de bal los na een schot van Milot Rashica en Abiola Dauda schoot simpel raak uit de rebound.

Baker mist penalty

Cambuur, dat in de eerste drie competitieduels al tien doelpunten had moeten incasseren, ontsnapte in de slotfase van de eerste helft aan een tweede strafschop na vermeend hands van Kai Heerings. Halverwege de tweede helft belandde de bal alsnog op de stip nadat Baker was neergelegd door Heerings.

Baker nam opnieuw plaats achter de bal, maar de huurling van Chelsea raakte nu de lat boven Harm Zeinstra, die na rust in de ploeg was gekomen voor Nienhuis.

In de slotfase nam Vitesse toch nog afstand. Na een hoekschop caramboleerde de bal via onder anderen de schutterende Bartholomew Ogbeche voor het hoofd van Guram Kashia, die alleen maar hoefde te knikken. In de extra tijd zorgde de 17-jarige Dominic Solanke met een bekeken schuiver voor de eindstand.