Arjen Robben in gesprek met Bert Maalderink
NOS Voetbal

Robben: ziel en zaligheid geven tegen IJsland en Turkije

De week van de waarheid. Dat beseft Arjen Robben maar al te goed. De wedstrijden tegen IJsland en Turkije moeten gewonnen worden, wil het Nederlands elftal in de race blijven voor kwalificatie voor het EK.

"Dit wordt wel een belangrijk weekje, ja", zegt Arjen Robben in gesprek met de NOS. De aanvaller van Bayern München werd afgelopen week aangewezen tot de nieuwe aanvoerder van Oranje.

Heel veel vertrouwen

"Ik heb er heel veel vertrouwen in. Ik heb al gezegd: je moet je leven geven. Dat is overdreven, maar je snapt wel wat ik daarmee bedoel. De boodschap is gewoon dat je je ziel en zaligheid moet geven. Met z'n allen, vanaf minuut één", benadrukt Robben.

Oranje begint donderdag met een thuiswedstrijd. In de Amsterdam Arena komt IJsland op bezoek. In Reykjavik werd met 2-0 verloren. "We moeten maar één ding uitstralen: vanavond stapt er één ploeg als winnaar van het veld en dat zijn wij. Als je dat besef met z'n allen hebt, dan ben ik ervan overtuigd dat we het gaan redden gezien de kwaliteiten in onze ploeg. IJsland moet op het veld staan en denken: oei, wij krijgen het vandaag heel moeilijk."

Robben: ziel en zaligheid geven tegen IJsland en Turkije

'Topniveau? Dat weet ik niet'

De laatste interland van Robben dateert van 16 november 2014. Hij scoorde toen twee keer in het gewonnen kwalificatieduel met Letland (6-0). Robben miste de helft van alle kwalificatiewedstrijden. Hij zegt nu weer helemaal fit te zijn.

"Ja", bevestigt Robben zonder twijfel in zijn stem. Maar of hij een wedstrijd op topniveau kan spelen, is nog de vraag. "Dat weet ik niet. Ik moet wel heel eerlijk zijn. Ideaal is het niet", doelt Robben op het feit dat hij nog maar net fit is. "Maar dat speelt niet mee. Het is een wedstrijd op zich. Ik ben al een paar weken bezig met deze wedstrijd. Het zit gewoon in je kop."

Geen woord over Hiddink

Over de vertrokken bondscoach Guus Hiddink wil Robben niets kwijt. Hij verwacht dat er weinig anders is nu Danny Blind aan het roer staat. "Ik zie er niet een heel grote verandering in. Een andere bondscoach, maar verder verandert er niet veel. Of het terecht is dat Hiddink weg is? Dat wordt van hogerhand beslist, door de KNVB."

Stand groep A

PositieLandDuelsPunten
1.IJsland615
2.Tsjechië613
3.Nederland610
4.Turkije68
5.Letland63
6.Kazachstan61

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl