Jasper Cillessen pareert de inzet van Mike Havenaar
NOS Voetbal

Cillessen dankt redding aan handbal op de ALO

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het duel met ADO Den Haag. In de Amsterdam Arena hield Ajax opnieuw de nul en werd er gewerkt aan het doelsaldo: 4-0.

"Een heel groot compliment aan de jongens. We hebben zeer geconcentreerd gespeeld", zegt De Boer. "Uiteindelijk hebben we met 4-0 gewonnen, maar het had misschien 8-1 kunnen zijn. Ze hebben maar één kans gehad. Dat was de kopbal van Mike Havenaar. Die bal werd mooi gered door Jasper Cillessen."

De doelman van Ajax was zelf ook erg blij met die redding. "Hij kopte tegendraads in en ik kan m'n hand ertegenaan krijgen. Dat lukte. Gelukkig heb ik op de ALO handbal gedaan. Dat heeft me geholpen", grapt Cillessen.

Zes duels geen tegengoal

Ajax heeft nog steeds geen doelpunt tegen gekregen in de eredivisie. En Cillessen heeft met de Europa League-wedstrijden erbij al zes duels op rij zijn doel schoongehouden. Dat geeft hem vertrouwen richting de interlandweek met Oranje. "Als je in de laatste minuut nog een doelpunt tegen krijgt, eindig je de wedstrijd met een heel ander gevoel."

De Boer kan nu met een gerust hart kijken naar de wedstrijd PSV-Feyenoord. "Ik hoop op een gelijkspel, maar eigenlijk is elke uitslag goed. Een concurrent gaat hoe dan ook punten verliezen. Dat is zeker."

Snurken bij de 1-0

Zijn collega Henk Fraser was eerlijk over het duel met Ajax. De nederlaag was terecht, maar ook onnodig. "Als je bij de 1-0 staat te snurken, weet je dat het misgaat tegen Ajax. Als je zo naïef bent, vraag je om het verloop dat deze wedstrijd daarna had", benadrukt Fraser.

"Ik denk wel dat we hiernaartoe kwamen om te voetballen. Maar zij kwamen in een flow en dan weet je dat je kansloos bent. We hebben het Ajax heel makkelijk gemaakt. We hebben 40, 45% balbezit gehad. Dat je daar niets mee doet, is een ander verhaal."

Fraser: bij de 1-0 staan we te snurken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl