Doelpuntenmakers Davy Klaassen en Anwar El Ghazi vieren de 2-0
NOS Voetbal

Ajax met speels gemak langs ADO Den Haag

Ajax heeft op eigen veld eenvoudig met 4-0 gewonnen van ADO Den Haag en is na vier speelronden in de eredivisie nog zonder nederlaag en tegengoals. Een domper voor de Amsterdammers was dat Mitchell Dijks snel uitviel met een liesblessure.

Na ruim een kwartier stond de 1-0 al op het bord, mede dankzij zwak verdedigen van ADO. Na een ingooi haalde Davy Klaassen onbedreigd de achterlijn en uit diens voorzet scoorde Anwar El Ghazi met een bekeken schuiver.

Bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Na een dieptepass van Joël Veltman legde El Ghazi de bal vanaf de achterlijn terug op Klaassen en nu was het de aanvoerder die met een beheerste inzet doel trof.

Ajax neemt simpel afstand

In het vervolg van de eerste helft voorkwam doelman Jasper Cillessen met een reflex een treffer van Hagenaar Mike Havenaar en was Nemanja Gudelj met een vrije trap dicht bij de 3-0; de bal belandde op de paal.

ADO was na de pauze niet meer bij machte om zich op te richten en Ajax nam zonder veel energie te verspillen afstand. Veltman kopte raak uit een vrije trap van Gudelj en El Ghazi schoot van dichtbij raak op aangeven van Arkadiusz Milik. Het was voor El Ghazi al zijn zesde doelpunt van het seizoen. Ook tegen AZ en Willem II scoorde hij twee keer.

Nog de nul

Ajax heeft na vier wedstrijden twaalf punten verzameld. Ook werd er al twaalf keer gescoord en kreeg de ploeg van trainer Frank de Boer nog geen doelpunt tegen. Dat is nog geen record. In 1995 incasseerde Ajax pas in de tiende wedstrijd de eerste tegentreffer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl