De Braziliaan Dante met de wereldbeker. Hij scoorde vorig jaar in de finale voor Bayern München.
NOS Voetbal

Dante verruilt Bayern München voor VfL Wolfsburg

Dante gaat van Bayern München naar VfL Wolfsburg. De 31-jarige Braziliaanse verdediger kon in Beieren niet meer op een basisplaats rekenen. Hij heeft voor drie jaar getekend bij de bekerwinnaar.

Met de transfer is zo'n vier miljoen euro gemoeid. Dante, die volledig Dante Bonfim Costa Santos heet, speelde sinds 2012 86 wedstrijden voor Bayern München. Daarvoor kwam hij in Duitsland uit voor Borussia Mönchengladbach.

Ook speelde de Braziliaans international voor Standard Luik, Charleroi, Lille en het Braziliaanse Juventude. Met Wolfsburg, waar Bas Dost onder contract staat, speelt Dante dit seizoen ook Champions League in een groep met PSV, CSKA Moskou en Manchester United.

Coman komt van Juventus

Bayern sloeg zelf ook nog toe op de transfermarkt. De Duitse topclub heeft Kingsley Coman van Juventus aangetrokken. De 19-jarige linksbuiten wordt voor twee jaar gehuurd en blijft tot de zomer van 2017. Daarmee is hij na Arturo Vidal de tweede voetballer die de Italiaanse kampioen deze zomer verlaat voor de landskampioen van Duitsland. Bayern heeft een optie tot koop bedongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl