Sierra National Forest
NOS Nieuws

Vermiste wandelaar Sierra Nevada na negen dagen gevonden

Een vermiste Amerikaanse wandelaar is na negen dagen levend teruggevonden in het Sierra Nevada-gebergte in Californië. De vrouw van 62 had een aantal gebroken botten. Ze kon overleven dankzij het water uit een beekje dat ze wist te bereiken na twee dagen kruipen.

Miyuki Harwood trok samen met een groep wandelaars door het gebied. Op 21 augustus verliet ze het basiskamp voor een wandeling in haar eentje. Ze nam alleen een fles met een waterfilter en rantsoen voor één dag mee.

Toen ze 's avonds niet terugkeerde, waarschuwden de andere wandelaars de politie. Die startte direct een grote zoekactie waarbij onder meer een Blackhawk-, een Chinook-helikopter en een drone werden ingezet.

De hulpverleners hadden de hoop al bijna opgegeven, toen de vrouw toch werd gevonden in een zeer afgelegen deel van het Sierra National Forest. Harwood hoorde mensen praten die op zoek naar haar waren en kon ze waarschuwen door op een fluitje te blazen.

De ervaren wandelaar bleek een aantal gebroken botten te hebben. Hoe erg haar verwondingen zijn, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe ze die precies heeft opgelopen, volgens de hulpverleners. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl