NOS Nieuws

Honkbalsupporter VS dood na val in stadion

Honkbalsupporter valt, spelers merken niets

Tijdens een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse stad Atlanta is een supporter om het leven gekomen na een val van ruim 15 meter. De man viel uit de tweede ring en kwam terecht op een betonnen ondergrond.

De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf en gaat uit van een ongeval. Volgens ooggetuigen was de man op een hek geklommen en verloor hij zijn evenwicht. Er raakten geen andere mensen gewond.

Het slachtoffer zou een trouwe bezoeker van rond de zestig zijn. Na zijn val werd hij enkele minuten lang behandeld door een medisch team. Uiteindelijk werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Op het moment van het ongeluk zaten er zo'n 50.000 toeschouwers in het Turner Field-stadion. De wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de New York Yankees ging ondanks het incident gewoon door.

Derde keer

Het is de derde keer dat een supporter omkomt na een val in het stadion in Atlanta. Twee jaar geleden overleed een 30-jarige man na een val van 25 meter. Volgens de politie was er sprake van zelfmoord. In 2008 kwam een 25-jarige man om het leven toen hij van een trap viel.

Het stadion werd in 1996 geopend en was gebouwd voor de Olympische Zomerspelen. Het werd een jaar later omgebouwd tot honkbalstadion.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl