Petra Kvitová reist in goede vorm naar de US Open, die aanstaande maandag begint
NOS Sport

Goede generale Kvitová na winst in Tsjechische finale

Petra Kvitová heeft een goede opmaat voor de US Open beleefd door haar titel op het Connecticut Open in New Haven met succes te verdedigen. De Tsjechische was in de eindstrijd met 6-7 (6), 6-2, 6-2 te sterk voor landgenote Lucie Safárová.

Vijftien games lang gaven de finalisten elkaar geen duimbreed toe. Met de eerste break van de partij (in de derde game van de tweede set) trok de als tweede geplaatste Kvitová het initiatief echter naar zich toe en gaf die niet meer uit handen.

Kvitová stond de laatste vier jaar in de finale in New Haven. Alleen in 2013 verloor ze, van Simona Halep. Slechts Caroline Wozniacki en Venus Williams wonnen het toernooi vaker: vier keer.

WTA New Haven: Kvitova-Safarova

Geen garantie

De prestaties van de Tsjechische in New Haven zijn overigens geen garantie voor een sterk optreden op de US Open. Slechts twee keer haalde de tweevoudig Wimbledon-kampioene de vierde ronde (2009 en 2012) in New York.

De US Open begint aanstaande maandag. Kvitová is als vijfde geplaatst en begint met een partij tegen de Duitse qualifier Laura Siegemund. Safárová is het zesde reekshoofd en speelt in New York tegen de Oekraïense Lesia Tsoerenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl