De Nederlandse hockeysters staan zondag in de finale van de EK in Londen tegen Engeland
NOS Sport

Welke topsport zendt de NOS zondag uit?

Op de slotdag van de WK judo in Astana komen geen Nederlanders meer in actie. Maar ook op zondag valt er nog genoeg te genieten.

Wat te denken van de Nederlandse hockeysters in de finale van de EK hockey tegen gastland Engeland? In Peking hoopt Susan Kuijken de toch al historische WK atletiek nog meer glans te geven. En in de Vuelta staat een slotklimmetje met stijgingspercentages van 19 procent garant voor spektakel.

17.00 uur: hockeysters in EK-finale tegen Engeland

De Nederlandse hockeyers gaven zaterdag het goede voorbeeld door voor het eerst in de geschiedenis aartsrivaal Duitsland te kloppen in een EK-finale. Zes keer eerder stonden beide rivalen tegenover elkaar in de eindstrijd, zes keer wonnen de Duitsers. Maar bij de zevende gelegenheid werd het liefst 6-1 voor Oranje.

Bij de vrouwen zijn de statistieken in het voordeel van Nederland. De hockeysters wonnen acht van de elf EK-titels sinds 1970. Maar bij de laatste gelegenheid, twee jaar geleden in het Belgische Boom, werd Nederland uitgeschakeld in de halve finales. Door...Engeland.

Kan de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne in de EK-finale revanche nemen? U ziet het vanaf 17.00 uur op NPO 1 en NOS.nl

13.15 uur: Kuijken op 5.000 meter

Vanaf 12.30 uur worden in het Vogelnest de laatste medailles verdeeld in het hoogspringen, speerwerpen, 1.500 meter, 5.000 meter en de 4x 400 meter estafette.

Om 13.15 uur komt de laatste Nederlandse in actie in Peking. Susan Kuijken kreeg in de series van de 5.000 meter een spike in haar knie, maar dat weerhield haar niet om zich met gemak te plaatsen voor de finale. Een verbetering van haar achtste plaats bij de WK in Moskou is haar doel.

De slotdag van de WK atletiek is te zien op NOS.nl en vanaf 13.10 uur op NPO 1.

Gehavende Kuijken heeft plannen voor de finale klaar

16.00 uur: spectaculaire slotklim in Vuelta

De negende etappe in de Ronde van Spanje heeft het venijn in de staart. In de laatste 45 kilometer moet twee keer de vier kilometer lange Alto de Puig Lorença worden beklommen. Bij de tweede beklimming wordt het steilste gedeelte aangedaan, met pieken van 19%. Een klassieke muur als slotklim, spektakel verzekerd!

De Vuelta is te zien op NOS.nl en tot aan de EK-finale hockey op NPO 1.

WK atletiek op NPO 1 en NOS.nl

01.30 uur: marathon (v)

12.30 uur: begin middagprogramma WK atletiek met finales hoogspringen (m), speerwerpen (v), 1.500 meter (m) en 4x 400 meter estafette (m/v)

13.15 uur: finale 5.000 meter (met Susan Kuijken)


Vuelta op NOS.nl

16.00 uur: negende etappe, Torrevieja - Cumbre del Sol over 168,3 kilometer.


EK hockey op NPO 1 en NOS.nl

17.00 uur: Nederland - Engeland (v, finale).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl