Oussama Tannane (l) feliciteert Iliass Bel Hassani met de openingstreffer

Heracles vergroot ellende van FC Twente

Heracles Almelo heeft aartsrivaal FC Twente dieper in de problemen gebracht. De Almeloërs wonnen thuis met 2-0 (de derde zege in vier duels) en brachten de bezoekers de derde nederlaag van het seizoen toe.

Twente begon nog wel aardig en kreeg een kans via Felipe Gutiérrez. De Chileen stuitte op doelman Bram Castro. De thuisploeg nam echter al vrij snel het initiatief over en aan de hand van de alom aanwezige Oussama Tannane werd Heracles meer dan eens gevaarlijk.

De kopbal van Mike te Wierik ging nog net over, maar via Iliass Bel Hassani was het na een dik kwartier wel raak. De middenvelder probeerde het van grote afstand en omdat de bal een Twents been schampte, was doelman Nick Marsman kansloos.

Lange tijd spannend

Ook in de tweede helft kende Twente een redelijke start (met speldenprikjes van Hakim Ziyech en Jesús Corona) maar in het vervolg had Heracles de wedstrijd al lang en breed kunnen beslissen. Omdat voorin de precisie ontbrak, bleef het nog lange tijd spannend.

Een kwartier voor tijd gooide de geheel vrijstaande Wout Weghorst het duel in het slot door een vrije trap van Mark-Jan Fledderus in de linkerhoek te tikken. Topscorer Tannane was een minuut later zelfs dicht bij de 3-0, maar Marsman tikte de pegel net over de lat.

In de slotfase miste Heraclied Peter van Ooijen een reuzenkans, maar de pret bij de thuisfans was er niet minder om. Zij vermaakten zich uitstekend met plagerige liedjes over de grote buurman, die in elk geval voor even kleinduimpje in Tukkerland is.