Arjen Robben benutte een strafschop
NOS Voetbal

Oranje-aanvoerder Robben trefzeker voor Bayern

Arjen Robben heeft in aanloop naar de twee cruciale kwalificatiewedstrijden van Oranje van zich doen spreken. De nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal had met zijn doelpunt een aandeel in de 3-0 zege van Bayern München op Bayer Leverkusen.

Robben benutte twintig minuten voor tijd een strafschop, die gegeven werd na hands van Roberto Hilbert. Op dat moment was de stand al 2-0 door twee doelpunten van Thomas Müller, waarvan ook een vanaf elf meter.

Enkele minuten na zijn doelpunt werd Robben vervangen door Mario Goetze, maar gescoord werd er niet meer. Robben meldt zich maandag dus schadevrij in Noordwijk. De kersverse captain van Oranje neemt de aanvoerdersband over van Robin van Persie.

Xabi Alonso

Josep Guardiola, de trainer van de regerend kampioen van Duitsland, had wegens personele problemen centraal achterin een plek ingeruimd voor middenvelder Xabi Alonso.

Bayern München heeft na drie wedstrijden nog geen averij opgelopen. Zondag kan Borussia Dortmund langszijkomen als het weet te winnen van Hertha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl