FC Utrecht viert de 1-0 van Bart Ramselaar (m)

FC Utrecht boekt eerste zege van het seizoen

FC Utrecht heeft thuis FC Groningen met 2-0 verslagen en is dankzij die eerste zege van het seizoen Groningen ook gepasseerd op de ranglijst.

Utrecht kwam na een half uur op 1-0 en verrassend genoeg was het niet Sébastien Haller die scoorde voor de thuisploeg. De Fransman, al vier keer trefzeker, leverde wel een belangrijke bijdrage aan de treffer van Bart Ramselaar, door een inspeelbal van Sean Klaiber te laten lopen, waardoor Ramselaar vrij voor doelman Sergio Padt verscheen. Kort na zijn treffer kopte Ramselaar van dichtbij naast.

Padt had Haller een kwartier eerder met kordaat ingrijpen wel van scoren afgehouden. Kort daarna liet Bryan Linssen de beste kans voor rust van Groningen liggen; hij kapte wel goed naar binnen, maar wachtte te lang met schieten, zodat Mark van der Marel zich nog juist in de baan van het schot kon gooien. Kort voor rust schoot Jarchinio Antonio van 18 meter over.

Hedwiges Maduro maakte zijn debuut voor FC Groningen

Maduro terug in de eredivisie

Groningen moest uit een ander vaatje gaan tappen en bracht in de tweede helft Danny Hoesen in en Hedwiges Maduro, de middenvelder die in 2007 voor het laatst in de eredivisie actief was, voor Ajax. Groningen begon ook beter aan het vervolg, al zakte het langzaam maar zeker weer terug tot het niveau van voor de rust.

Utrecht daarentegen bleef gevaarlijk, vooral dankzij Haller die drie kansen op rij kreeg, halverwege de tweede helft, en daarbij een keer naast kopte en twee keer naast schoot. Tien minuten voor tijd schoot Yassin Ayoub een vrije trap op de paal.

In de slotminuten drong Groningen nog wel aan, maar na een snelle counter speelde Haller Timo Letschert vrij met een halve omhaal, en de oud-Groningenspeler maakte er in blessuretijd nog 2-0 van.