Anna van der Breggen (links) was in de Omloop Het Nieuwsblad nog te sterk voor Lizzy Armitstead.
NOS Wielrennen

Winst Armitstead, Van der Breggen grijpt naast wereldbeker

Elizabeth Armitstead heeft de GP de Plouay-Bretagne gewonnen en daardoor voor het tweede jaar in successie de wereldbeker veroverd. De Britse versloeg de Zweedse Emma Johansson en wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot in de sprint.

Armitstead (van de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans) ging lang aan de leiding in het wereldbekerklassement, maar verloor haar leiderstrui vorige week bij de negende wereldbekerwedstrijd in Zweden aan de Belgische Jolien d'Hoore.

D'Hoore besloot echter in de laatste WB-wedstrijd verstek te laten gaan, omdat die niet in haar voorbereiding op de WK van volgende maand paste.

Gemiste kans Van der Breggen

Door het afzeggen van D'Hoore kreeg Anna van der Breggen, de nummer twee in het klassement, een uitgelezen kans om de eindzege in de wacht te slepen. De tweede plaats achter Armitstead zou volstaan hebben.

In de slotfase maakte de 25-jarige Hasseltse echter een foutje door te reageren op een aanval van de Italiaanse Elisa Longo Borghini en kwam daardoor tekort in de sprint. Van der Breggen werd zesde in Bretagne, maar dat was dus niet voldoende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl