Chelsea treurt na de tweede nederlaag van het seizoen

Malaise Chelsea houdt aan, rode kaart Afellay

Het dolende Chelsea heeft zich in de vierde speelronde geblameerd tegen Crystal Palace. De stadsderby op Stamford Bridge eindigde in 2-1 in het voordeel van de bezoekers. Ibrahim Afellay eiste bij Stoke City een negatieve hoofdrol voor zich op met het krijgen van een rode kaart.

Voor regerend landskampioen Chelsea is het alweer de derde keer dat het puntenverlies lijdt. Eerder in het seizoen werd er al gelijkgespeeld tegen Swansea City (2-2) en verloren van Manchester City (3-0).

Falcao

Crystal Palace, dat verrassend tweede staat in Engeland, kwam na ruim een uur op voorsprong door Bakary Sako. De van AS Monaco gehuurde Radamel Falcao maakte tien minuten voor tijd gelijk, maar de ommekeer in de wedstrijd bleek dat niet.

Joel Ward bezorgde Crystal Palace twee minuten later alsnog de volle pond. Het is alweer de derde zege van de ploeg van Alan Pardew.

Manchester City won met 2-0 van Watford, terwijl Liverpool thuis met 3-0 hard onderuit ging tegen West Ham United.

Rood Afellay

Ibrahim Afellay bewees zijn club Stoke City geen goede dienst door al in de 25ste minuut een rode kaart te krijgen. De nieuwkomer bij Stoke sloeg Craig Gardner van West Bromwich Albion met een platte hand in het gezicht.

Omdat ook Charlie Adam (natrappen) niet veel later met een rode kaart de kleedkamer mocht opzoeken, was de wedstrijd tegen WBA eigenlijk al na een half uur een verloren strijd.

José Salomón Rondón, die afgelopen zomer voor een recordbedrag werd aangetrokken door WBA, maakte op slag van rust het enige doelpunt. Bij Stoke deden Erik Pieters en Marco van Ginkel de hele wedstrijd mee.

Doelpunt Lens

Jeremain Lens wist zich bij Sunderland wél in positieve zin te onderscheiden. De aanvaller bezorgde zijn ploeg op bezoek bij Aston Villa een punt door in de 53ste minuut de eindstand op het bord te zetten: 2-2.

Voor het Sunderland van coach Dick Advocaat, waar Patrick van Aanholt ook in de basis stond, is het pas het tweede punt van het seizoen, waardoor de club nog altijd hekkensluiter is.