Forensische rechercheurs bij de vrachtwagen in Oostenrijk die donderdag werd gevonden
NOS Nieuws

'Drie uitgedroogde migrantenkinderen uit Oostenrijkse truck gehaald'

In Oostenrijk zijn gisterochtend drie uitgedroogde kinderen van migranten uit een vrachtwagen gered. Ze verkeerden volgens de politie in levensgevaar, meldt het Oostenrijkse persbureau APA. De 29-jarige Roemeense chauffeur is opgepakt op verdenking van mensensmokkel.

Naar nu bekend is geworden zaten er 26 vluchtelingen gepropt in de vrachtwagen die bij de Oostenrijkse plaats St. Peter am Hart aan de kant werd gezet. De Roemeense chauffeur zag de politie-auto's met zwaailichten naderen en probeerde te vluchten, maar dat mislukte.

Zonder water

De vluchtelingen komen uit Syrië, Afghanistan en Bangladesh en zaten zonder water in de vrachtwagen. De kinderen waren bijna dood, zeggen Oostenrijkse artsen. Ze zijn met hun ouders naar een ziekenhuis in Braunau gebracht.

In Oostenrijk werd donderdag een vrachtwagen langs de snelweg ontdekt waarin de lijken van zo'n zeventig vluchtelingen lagen. Na de vondst zijn zeven mensen opgepakt voor betrokkenheid bij het drama. Het voorarrest van vier arrestanten is vandaag door een rechter verlengd. Het OM in Oostenrijk verdenkt de vier in elk geval van mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl