Luc Castaignos loopt met de bal in z'n hand terug naar de middenstip na zijn treffer tegen VfB Stuttgart

Hoofdrol Castaignos bij winnend Eintracht Frankfurt

Luc Castaignos heeft een prominente rol gespeeld in de eerste Bundesliga-zege van het seizoen van Eintracht Frankfurt. De spits was met twee treffers en een versierde strafschop belangrijk voor zijn nieuwe werkgever in het gewonnen uitduel met VfB Stuttgart: 4-1.

Stuttgart domineerde voor rust, maar Eintracht kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Adam Hlousek. Daniel Didavi maakte daarna 1-1 voor Stuttgart, maar Castaignos bezorgde Eintracht met zijn eerste competitiegoal weer de voorsprong.

Castaignos scoort opnieuw

In tweede helft brak het verzet van Stuttgart nadat voormalig Roda JC- en PSV-keeper Przemyslaw Tyton rood had gekregen voor het neerhalen van de doorgebroken Castaignos. Haris Seferovic benutte de daaropvolgende strafschop. Vlak voor tijd maakte uitblinker Castaignos uit een counter zijn tweede doelpunt van de middag.

Door het resultaat is Stuttgart voor het eerst in de clubgeschiedenis na drie speelronden nog puntloos Eintracht staat op vier punten.

Nederlaag tegenstander AZ

FC Augsburg, de tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League, verloor met basisspeler Paul Verhaegh de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt (0-1). Mathew Leckie maakte na rust de winnende voor het gepromoveerde Ingolstadt.

Spits Charlison Benschop ging met Hannover 96 hard onderuit bij FSV Mainz 05. De Japanner Yoshinori Muto (twee goals) en de Duitser Yunus Malli verzorgden de doelpuntenproductie voor de thuisclub: 3-0.