NOS Wielrennen

Sagan ruziet met motor, Stuyven wint

Een incidentrijke finale van de achtste etappe in de Vuelta. Het werd na ruim 182 kilometer een sprint in de straten van Murcia, maar wel één van een uitgedund peloton. Zónder Peter Sagan, die bij een incident in de slotfase uitgeschakeld werd.

Tijdens de etappe regende het valpartijen. Daardoor kwam er met nog 50 kilometer te gaan een eind aan het optreden van BMC-troef Tejay van Garderen, topsprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) en Daniel Martin, de nummer drie in het klassement, van Cannondale.

Ook Terpstra onderuit

In de finale ging ook vluchter Alex Howes, die alleen aan kop reed, onderuit en dat overkwam ook Niki Terpstra. Peter Sagan zag zijn winstkansen in rook opgaan toen hij door een motor werd aangereden. De Slowaak was des duivels en ging verhaal halen bij de personen die verantwoordelijk waren voor zijn val.

Door de valpartijen en de Cresta, een klimmetje dat twee keer opdoemde met de top bij de tweede passage op 12 kilometer van de meet, was het peloton fors gekrompen.

Straf Sagan

Sagan kreeg na afloop een geldboete wegens het in een kwaad daglicht stellen van de fietssport.

Tinkoff-Saxo, de ploeg van Sagan, meldde na afloop van de etappe dat het overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de mensen die verantwoordelijk waren voor het ongeluk.

Er ontstonden kopgroepjes die telkens van samenstelling wisselden. Ook Terpstra zat even bij de voorsten, tot hij door een val wegviel. Diep in de finale reden Alberto Losada, Kenny Elissonde en Jose Goncalves weg, maar ook zij redden het niet. En de poging van Adam Hansen op 2 kilometer van de streep strandde in de finishstraat in Murcia.

Stuyven wint met breuk in zijn pols

De 23-jarige Stuyven, die onderweg ook was gevallen, had nog geen al te indrukwekkende erelijst. Als tiener won hij onder meer een rit in de Ronde van Axel. In 2013 eindigde hij als derde in de Grote Prijs Jef Scherens.

's Avonds bleek dat Stuyven zijn zege boekte met een breukje in zijn pols.

  • NOS
    Uitslag achtste etappe in Vuelta
  • NOS
    Klassement na achtste etappe Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl