NOS Sport

Riner schrijft judohistorie op WK

Riner schrijft judogeschiedenis

Teddy Riner heeft historie geschreven door als eerste judoka voor de achtste keer wereldkampioen te worden. In Astana won de 26-jarige Fransman in de finale van de klasse boven 100 kilogram met waza-ari van de Japanner Ryu Shichinohe, die hij ook vorig jaar in de finale de baas was.

De olympisch kampioen, die vier keer EK- goud won, passeert op de ranglijst aller tijden de zevenvoudig wereldkampioenen Ryoko Tamura (Japan) en Tong Weng (China).

Wereldtitel Haga

Ryunosuke Haga veroverde de titel in de klasse tot 100 kilogram. De Japanner won in de finale op strafjes van de Duitser Karl-Richard Frey, die in 2014 goed was voor brons.

De 24-jarige Haga had in februari op weg naar zijn GP-zege in Düsseldorf de even oude Frey in de achtste finales verslagen.

In de tweede ronde was Haga nog te sterk geweest voor Henk Grol.

Yu klopt Tachimoto

Yu Song is bij de vrouwen wereldkampioene in de klasse boven 78 kilogram geworden. De nummer één van de wereldranglijst won in Astana op strafjes van de Japanse Megumi Tachimoto, die na vier keer WK-brons nu zilver mocht bijschrijven op haar erelijst.

De 28-jarige Chinese Yu werd eerder dit jaar al Aziatisch kampioene en won ook het masterstoernooi in Rabat. In Marokko won ze voor het eerst van Tachimoto, die haar in de voorgaande drie onderlinge partijen nog de baas was geweest.

Tachimoto had op weg naar de WK-finale onder anderen gewonnen van Europees kampioene Emilie Andreol (Frankrijk) en olympisch kampioene Idalys Ortiz (Cuba), de wereldkampioene van 2013 en 2014. .

Nikiforov verovert brons met één hand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl