Braun baalt na zijn matige sessie bij het speerwerpen en zakt naar de vijftiende plaats
NOS Sport

Braun zakt verder weg bij tienkamp

Pieter Braun is verder weggezakt in het klassement van de tienkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. De 22-jarige debutant bleef bij het speerwerpen ver verwijderd van zijn persoonlijk record en vond zichzelf na het negende onderdeel terug op plek vijftien. Braun liet de speer na 56,95 meter in het gras landen. Zijn persoonlijk record is bijna vier meter verder.

Braun presteerde eerder op de dag wel goed bij de 110 meter horden (14,37), het discuswerpen (42,09) en het polsstokhoogspringen (4,90). Met de 1500 meter nog te gaan moet hij rond de 4.20 lopen om nog een persoonlijk puntenrecord op de meerkamp neer te zetten. Dat lijkt een zware opgave, aangezien Braun nooit sneller liep dan 4.28,18.

Titelverdediger Ashton Eaton heeft het goud al nagenoeg binnen. De Amerikaan verdedigt op de afsluitende 1500 meter 256 punten op de Canadees Damian Warner, zijn naaste concurrent. Rico Freimuth uit Duitsland staat derde. De andere Nederlander op de tienkamp, Eelco Sintnicolaas, ging op de laatste dag niet meer van start door een enkelblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl