Erik ten Hag (l) met assistent Jean-Paul de Jong
NOS Voetbal

Utrecht jaagt tegen Groningen op eerste overwinning

Erik ten Hag had al aangekondigd dat het enige tijd zou duren voordat hij Utrecht naar zijn hand zou kunnen zetten. Dat hij na drie wedstrijden nog steeds zonder overwinning is bij zijn nieuwe club, daar had hij waarschijnlijk ook niet op gerekend.

Kansen creëert Utrecht genoeg. In de tweede helft tegen Feyenoord had Utrecht de Rotterdammers bijna op de knieën. In de slotfase pakte de ploeg van Giovanni van Bronckhorst alsnog de winst.

De twee duels daaropvolgend tegen Heerenveen en ADO Den Haag leken wel een kopie van elkaar. Utrecht kwam in beide duels verdiend op voorsprong, maar slaagde er beide keren niet in om de drie punten binnen te halen.

"De spelers moeten zichzelf belonen", zegt Ten Hag. "Dat lieten we afgelopen weekend in Den Haag na. Het was onnodig dat we daar met één in plaats van met drie punten weggingen"

Zeges laten schieten

Ten Hag is kritisch op zijn ploeg, die volgens hem nog te veel fouten maakt. "We moeten er elke training en elke wedstrijd een stapje bij zetten en onszelf blijven verbeteren. En die overwinning een keer binnenslepen. Een wedstrijd duurt 95 minuten. We waren er al een paar keer dichtbij. Hadden zelfs alle drie onze wedstrijden kunnen winnen, maar lieten de zeges schieten. Niet omdat de tegenstander beter was, maar omdat wij fouten maakten. Die fouten moeten we steeds minder gaan maken. Dan komt de overwinning."

Utrecht krijgt zaterdagavond FC Groningen op bezoek. "Een stugge ploeg", weet Ten Hag. "Goed in de tegenaanval en met een duidelijke lijn in het spel. Wij komen met een scherp plan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl