NOS Nieuws

Politie vist koffer met lijk uit Maas

In Maastricht is in de Maas een koffer gevonden met een lijk er in.

De politie in Maastricht heeft in de Maas een koffer met een lijk erin gevonden. Een wandelaar zag vrijdag een groot voorwerp drijven en de politie heeft 's avonds de koffer met het stoffelijk overschot uit de rivier gevist.

Dinsdagavond om 23.00 uur was de politie gealarmeerd door twee mensen, die een onbekende man vanaf de Servaasbrug een grote koffer in de rivier zagen gooien. De politie heeft vanaf woensdagochtend met duikers en een boot met sensorapparatuur naar de koffer gezocht. De zoektocht leverde niets op. "Donderdagmiddag besloten we onze zoektocht te staken", zegt de woordvoerder. "Toen kwam de melding dat er iets in de Maas dreef."

Drijvende koffer

Er wordt nu technisch onderzoek gedaan naar het stoffelijk overschot in de gevonden koffer. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen dat de dinsdag gedumpte koffer dezelfde is als de koffer die vrijdagavond is gevonden. "Dat is echt de vraag. We hebben wel het vermoeden, maar het staat niet vast."

Behoorlijke klus

De politie van Maastricht roept getuigen op die dinsdagavond iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Servaasbrug. Details over het stoffelijk overschot en de inhoud van de koffer worden niet gegeven. De politie hoopt in de loop van de week meer te kunnen melden. "We focussen nu op het technisch onderzoek. Dat is een behoorlijke klus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl