De A1 was in beide richtingen dicht
NOS Nieuws

Blokkade zigeuners Franse snelweg voorbij, problemen houden aan

In Frankrijk hebben zigeuners de snelweg A1 tussen Parijs en Lille geblokkeerd. De weg was van gisteravond tot vanochtend in beide richtingen dicht. De zigeuners wilden met de blokkade bereiken dat een gevangene maandag naar de begrafenis van zijn vader mag.

De vader is een van de vier slachtoffers van de schietpartij van afgelopen dinsdag op een woonwagenkamp in de Noord-Franse stad Roye. Een dronken man schoot daar na een ruzie een baby, een politieman en twee volwassenen dood. De baby en de twee volwassen woonwagenbewoners waren waarschijnlijk Roma.

De zoon van een van de doodgeschoten mannen zit vanwege een andere zaak in de gevangenis. De zigeuners die de snelweg A1 blokkeerden, wilden dat hij maandag onder politiebegeleiding naar de uitvaart van zijn vader mag. Justitie gaat daarmee akkoord, waarop de blokkade werd opgeheven.

Vakantiegangers

De actie heeft veel schade aan de weg veroorzaakt en die moet nu eerst worden gerepareerd; de A1 blijft daarom tot vanavond deels gesloten. De weg van Parijs naar Lille gaat rond 19.00 uur weer volledig open. Van Lille naar Parijs is dat pas vanaf 21.00 uur. Nederlandse vakantiegangers die terugrijden naar huis krijgen het advies via Reims om te rijden.

Het is de zoveelste keer dat vakantiegangers in Frankrijk last hebben van wegblokkades. De afgelopen weken gooiden Franse boeren verscheidene wegen dicht, omdat ze meer financiële steun van de regering willen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl