Louis van Gaal gaat zijn vrienden ontmoeten in Eindhoven
NOS Voetbal

Van Gaal: verwacht geen vijandig welkom in Eindhoven

Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft zin in de confrontatie met PSV in de Champions League. Donderdag werd de Engelse topclub gekoppeld aan de Nederlandse landskampioen.

"De bestuursleden van PSV zijn vrienden van me", doelt hij op algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager Marcel Brands. "Ze waren ook mijn bestuur bij AZ. Bovendien betekent het voor Memphis Depay een terugkeer naar Eindhoven."

Uitfluiten

Manchester United speelt op 15 september in Eindhoven. Van Gaal denkt niet dat Memphis Depay zal worden uitgefloten. "Ik verwacht niet dat we daar een vijandig welkom krijgen", zegt hij.

"Memphis was een geweldige speler voor PSV, dus die zullen ze niet uitfluiten. PSV zal ons graag willen verslaan en extra gemotiveerd zijn. Daar moeten we mee omgaan. Ik ken veel PSV-spelers persoonlijk, dus het wordt voor mij ook een weerzien met oude vrienden."

Marcel Bout, scout van United, zit zondag in het Philips-stadion om te kijken naar de topper PSV-Feyenoord. Ook VfL Wolfsburg en CSKA Moskou zitten in groep B van de Champions League. Van Gaal kan leven met de loting. "Het kon slechter, maar ook beter", concludeert hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl