Hoogspringster Blanka Vlasic tijdens de kwalificatie voor de finale bij de WK in Peking
NOS Sport

Hoogspringster Vlasic verre van fit, maar toch favoriet

Zaterdag hoopt Blanka Vlasic een derde wereldtitel (na 2007 en 2009) aan haar erelijst toe te voegen bij het hoogspringen. En dat is al heel wat, als je bedenkt dat de Kroatische dit seizoen de mist in zag gaan door een slepende blessures aan haar knie en vooral haar achillespees. Door een kwetsuur aan die pees miste Vlasic in 2012 de Olympische Spelen.

Toch sprong ze donderdag in de kwalificaties bij de WK met ogenschijnlijk gemak over de benodigde 1,92 meter. Is Vlasic zo fit en sterk als het lijkt? "Wie zegt dat ik me zo voel? Nou, zo voel ik me niet echt."

Hoogspringster Vlasic verre van fit, maar toch favoriet

Bitterzoet

En zo is de 31-jarige Vlasic terug in het stadion, waar ze in 2008 een heroïsch gevecht uitvocht bij de Olympische Spelen. Een gevecht dat ze verloor. "Achteraf ben ik vooral trots dat ik meedeed aan zo'n sterk toernooi, waar 2,05 meter niet genoeg was voor het goud. Tia en ik hebben toen geschiedenis geschreven en ik ben blij dat ik daarbij was."

Tia is de Vlaamse Tia Hellebaut, tegenwoordig moeder van drie kinderen, en sinds 2013 definitief gestopt als hoogspringster. Ze is wel in Peking aanwezig voor de Belgische televisie. Van haar heeft ze niets te duchten.

Tsjitsjerova

Vlasic zal nu zaterdag moeten afrekenen met de Russische Anna Tsjitsjerova, de olympisch kampioene van Londen (2012) en winnares van het brons bij het laatste WK. Een pittige opponente.

"Het is maar één wedstrijd, dus ik ga mijn best doen. Hoogspringen verleer je nou eenmaal niet."

OS 2008: heroïsch duel Vlasic-Hellebaut

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl