NOS Sport

Schippers: toen ik opstond had ik stevige migraine

Estafetteploeg: kan alleen nog maar sneller vanavond

Dafne Schippers werd een dag na haar historische gouden medaille niet helemaal fit wakker. "Toen ik opstond had ik meteen een stevige migraine", zei de 23-jarige atlete na de halve finales van de 4x100 meter.

"Ik heb vannacht niet veel uren gehad, want ik lag pas om kwart over twee op bed", zei Schippers. De wereldkampioene dacht echter geen moment aan afzeggen. "Mijn lijf voelde goed en ik wilde het team niet in de steek laten."

Nederlands record

Met Schippers liepen de Nederlandse estafettevrouwen een Nederlands record. Met een tijd van 42,32 dook het kwartet 0,08 seconden onder het oude record, dat vorig jaar was gevestigd. De wissels verliepen verre van optimaal, maar vooral slotloopster Jamile Samuel maakte indruk met een puike versnelling.

"Ik hoop de komende uren wat rust te nemen en hopelijk voel ik me in de finale beter", zegt Schippers over de eindstrijd, die later vandaag is. "Maar deze reactie is natuurlijk niet zo vreemd. Ik heb deze week al drie wedstrijden gehad in tijden die ik nog nooit heb gelopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl