Eelco Sintnicolaas
NOS Sport

Sintnicolaas niet verder op tienkamp

Eelco Sintnicolaas is op de tweede dag van de tienkamp van de WK atletiek niet meer van start gegaan. De 28-jarige atleet kampt met een enkelblessure.

Sintnicolaas liep de kwetsuur op bij het hoogspringen, het vierde onderdeel van de tienkamp. Tot die tijd was onze landgenoot op koers voor een medaille, maar met een hoogte van slechts 1,92 meter viel hij ver terug.

De nummer vijf van 2011 en 2013 had na het vijfde onderdeel nog goede hoop op een medaille. "Ik heb mijn foutje gehad en zit boven het schema van mijn PR. Ik sta morgen waarschijnlijk frisser op." Dat bleek de volgende ochtend niet zo te zijn.

Sintnicolaas: geen keus, het lukt gewoon niet

Alles aan gedaan om te starten

"Ik heb bij het hoogspringen toch echt iets opgelopen in mijn enkel", liet Sintnicolaas weten. "Hoe en wat precies moeten we nog uitzoeken."

De meerkamper zou vanochtend met dokter en fysio kijken hoe het gesteld was en kreeg toen de kous op de kop. "De dokter zei: als je deze test niet kan doen, heeft hordelopen geen zin. Daar schrok ik wel van." Toch wilde Sintnicolaas nog niet van opgeven weten en ging toch naar de atletiekbaan. "Daar hebben we alles gedaan wat we konden doen."

Het was echter ijdele hoop. "Ik heb geprobeerd een versnelling te doen, maar als ik verkeerd neerkom met mijn voet, zak ik er doorheen. Ik kan gewoon niet afzetten."

De teleurstelling druipt van het gezicht van Sintnicolaas, maar hij kon niet anders. "Eigenlijk was er geen keus. Het lukt gewoon niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl