NOS Nieuws

'Wegpoetsmaatregelen kabinet treffen ouderen'

Ouderenbond ANBO is niet blij met de reparatiemaatregelen in de plannen van het kabinet. "Dit begrotingsfeestje gaat niet voor iedereen op", zegt directeur Liane den Haan. "Een aantal van de 'wegpoetsmaatregelen' van dit kabinet treft ouderen juist extra hard."

De afgelopen dagen berichtten verschillende media over kabinetsplannen die op Prinsjesdag officieel worden gepresenteerd. Uit de plannen blijkt dat iedereen er op vooruitgaat in koopkracht. Eerder leek dat niet te gelden voor uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden.

Kleine plus

"Er is nog steeds een zeer kwetsbare groep die fors gaat inleveren: senioren met een klein pensioen die vanaf 1 januari 2016 een belast vermogen krijgen", aldus Den Haan. Nu komt die groep nog in aanmerking voor belastingvrijstelling op het eigen vermogen.

"De kleine plus die nu als prettig voor senioren wordt gepresenteerd, is slechts een gemiddelde", zegt Den Haan. "Het kabinet kon er niet omheen om in elk geval de minnen weg te poetsen, maar nu wordt het kleine beetje beweging richting senioren als grote daad neergezet."

Liane den Haan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl