SNS Bank maakt niet langer onderdeel uit van SNS Reaal.
NOS Nieuws

SNS Bank zelfstandig verder

SNS Bank gaat verder als een zelfstandige bank, los van de holding SNS Reaal. De staat neemt voor 2,7 miljard euro de aandelen van de bank over. Op termijn wil de staat de genationaliseerde bank weer terugbrengen naar de markt.

SNS Reaal, inclusief de SNS Bank, werd in 2013 genationaliseerd nadat de vastgoedtak het concern aan de rand van de afgrond had gebracht. De bank wordt nu losgeweekt van SNS Reaal. De aandelen worden ondergebracht bij het NFLI, de stichting die alle aandelen van genationaliseerde financiële instellingen beheert, ook van ABN Amro.

Nettowinst

De SNS bank presenteerde gisteren een nettowinst over het eerste halfjaar van 244 miljoen euro. Een ruime verdubbeling ten opzichte van het eerste halfjaar in 2014.

Volgens topman Maurice Oostendorp profiteerde de bank van de economische opleving. Er zijn minder kredietnemers die hun leningen niet terugbetalen. Ook sparen particulieren weer meer en kreeg de bank nieuwe rekeninghouders.

Het kabinet neemt mogelijk volgend jaar een beslissing over wat er met de SNS Bank moet gebeuren. De bank kan verkocht worden of naar de beurs worden gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl