Dafne Schippers
NOS Sport

Schippers dacht: 'Klopt die klok wel?'

Ze wist dat het mogelijk was om onder de 22 seconden te lopen. Ze wist ook dat het mogelijk was om wereldkampioene te worden. Maar dat ze de WK-finale op de 200 meter in 21,63 seconden zou winnen, was nooit in het hoofd van Dafne Schippers opgekomen. "Klopt die klok wel?", vroeg de wereldkampioene zich af toen ze haar tijd op het scorebord ontdekte.

"Ik wist niet dat ik zo hard zou moeten lopen. Ik heb wel vaker moeten knokken op de 200 meter, maar dan ga je kapot. Nu ging ik ook kapot, maar Thompson ook", analyseerde de Nederlandse vedette de spannende laatste fase van de 200 meter in Peking. "Heel bizar dit allemaal. Het slaat nergens op", klonk het verbijsterd uit de mond van de 23-jarige winnares van goud.

Laatste meter

Schippers voelde zelf dat het op de laatste meter zou aankomen. "Ik moest de laatste 30 meter ontspannen blijven lopen. Ik deed eigenlijk wat ik moest doen. Ik wist direct dat ik gewonnen had. Je voelt het", keek ze terug op de spannende ontknoping. Haar tijd bleek de vierde tijd ooit, en ook een Nederlands - en een Europees record. "Ik kan het niet geloven", klonk het beduusd.

Het duurde even voor ze een Nederlandse vlag gevonden had om de titel te vieren. Daarna ging het even mis. "Na zo'n race ben ik vaker heel erg duizelig. Ik ben even naar de EHBO-ruimte gegaan om te ontspannen. Daarna ging het weer", legde Schippers uit. Door alle toestanden liep ze geen ereronde. "Je wordt zo meegesleept na afloop. Er gebeurt zo veel."

Estafette

Veel tijd om te genieten heeft Schippers niet. Zaterdagmorgen Chinese tijd staat de 4x100 meter op het programma. "Om half tien zit ik weer in de bus naar het stadion. Het is eigenlijk een rare wereld. Je wint dit, maar je moet direct weer door. Het volgende doel is er dan weer. We hebben een enorm goed team om iets leuks te doen. Ik heb er eigenlijk al weer zin in, maar ik heb nog zo veel te doen."

Schippers verovert wereldtitel op 200 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl