NOS Wielrennen

Lindeman: ik was vandaag de slimste

Lindeman na verrassende etappezege

Niet alleen kijkers waren verrast door de prestatie van Bert-Jan Lindeman in rit zeven van de Vuelta. Ook de 26-jarige Drent zelf. "Ja, dit is onverwachts. Met een finish bergop... Ik had de klassementsrenners verwacht."

Maar Lindeman, die onderdeel uitmaakte van de vlucht van de dag, bleef tot aan de finish vooruit. Met uiteindelijk twee concurrenten: Ilja Koshevoy van Lampre en Jérôme Cousin van Europcar.

"Amets Txurruka was erg sterk", zag Lindeman onderweg. Maar Txurruka loste al vrij snel tijdens de slotklim van ruim achttien kilometer. En Cousin schakelde zichzelf uit door in de slotfase tegen het achterwiel van Koshevoy aan te rijden. De Fransman ging onderuit en was gezien. Kort daarop plaatste Lindeman zijn demarrage.

"Ik was vandaag de slimste", zegt Lindeman. "Ik heb de krachten gebruikt van die andere jongens die mee zaten. Er werd naar elkaar gekeken. De finale liep perfect."

Speciale zege Lotto-Jumbo

"Ik ben blij dat ik win. Dit is heel erg speciaal. We hadden begin dit seizoen veel pech als ploeg. Maar we zijn blijven vechten en nu hebben we deze zege."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl