Dafne Schippers weet op de streep van de 200 meter dat ze wereldkampioene is
NOS Sport

Hendriks: deze zal ik nooit vergeten

Maurits Hendriks kon het amper geloven. Voor zijn ogen in Peking sprintte Dafne Schippers naar de wereldtitel op de 200 meter. De technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF kreeg er kippenvel van. "Deze zal ik nooit vergeten. Ik zie heel veel sport, maar dit was een emotioneel moment. Kippenvel."

Vooral de strijd die Schippers voerde om het goud binnen te halen, maakte diepe indruk op de man die volgend jaar in Rio de Janeiro de Nederlandse ploeg leidt. "Het was een spannende race. Ze moest een ongelofelijke strijd leveren. En dan komt ze daar uit met zo'n tijd."

Warming-up

Hendriks zat niet aan de finish maar kreeg de sfeer aardig mee in het stadion. Voor de race had hij staan kijken bij de warming-up van Schippers en haar begeleiders. "Dan zie je hoe ontspannen ze allemaal zijn. Dat zijn ze ook de hele week geweest. Dat is heel knap in deze setting."

Schippers heeft haar naam gevestigd in Peking. Een jaar voor de Olympische Spelen is de Utrechtse uitgegroeid tot een internationale vedette. Die volgens kenners nog harder kan. Waar gaat het heen met Schippers? Hendriks: "Ze heeft pas onlangs de keus gemaakt om zich te specialiseren, en er is volgens haar coach nog verbetering mogelijk. Het is nu zaak om rustig te blijven en proberen de programma's te verbeteren. We mogen op Papendal niet verslappen."

Trots en genieten

Maar eerst mag er volgens Hendriks even genoten worden van het Nederlandse succes. "Talenten van dit formaat komen heel zelden voorbij. Het is haar talent, maar hier mogen we trots op zijn en met z'n allen best even van genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl