Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer, Van den Brom én Van de Looi zien kansen

Zware loting of niet, Ajax-trainer Frank de Boer ziet mogelijkheden om de groepsfase van de Europa League te overleven, net als zijn collega's bij AZ en FC Groningen; John van den Brom en Erwin van de Looi.

"Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen", stelt De Boer, nadat Ajax is gekoppeld aan Celtic, Fenerbahçe en Molde. "Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos."

De volgende ronde is het doel van Ajax. "Ik vind dat een realistisch doel. Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hun ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen."

Van den Brom kijkt uit naar groepsfase

AZ-coach Van den Brom heeft ook hoop op een goede afloop van de groepsfase met Athletic Club, FC Augsburg en Partizan Belgrado als tegenstanders. "Kansen heb je altijd."

"Hier hebben we het voor gedaan, hier kijken we naar uit", gaat Van den Brom verder. "Het wordt een zware opgave, maar uiteindelijk is dit het mooiste wat er is. Bilbao is een mooie club en heeft een goede ploeg, maar dat geldt eigenlijk ook voor Augsburg en Partizan."

Van de Looi tevreden

Zelfs bij Groningen - op papier de minst ervaren Nederlandse ploeg in de Europa League - zien ze kansen op het bereiken van de volgende ronde in een groep met Olympique Marseille, Sporting Braga en Slovan Liberec.

"Ik ben er eigenlijk wel tevreden over", zegt Van de Looi. "Marseillen is van Champions League-niveau en naar de andere twee teams ben ik erg benieuwd. Als ik het zo hoor, liggen daar zeker kansen voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl