NOS Sport

Tienertalent Zerbo: héél vet om mee te maken

Zo eenvoudig als in de poulefase ging het de hockeysters in de halve finales van de EK niet af. Met de hakken over de sloot werd Duitsland met 1-0 verslagen. Tiener Ginella Zerbo (18) kroonde zich in Londen tot matchwinner.

"Dat mijn eerste goal van het toernooi gelijk zo’n belangrijke is, is wel heel vet", zei de nerveuze Zerbo met overslaande stem. "Toen ik in het eerste kwart het doelpunt maakte, had ik nooit verwacht dat het het enige doelpunt zou worden."

Groentje

Zerbo is nog een groentje in de selectie van Oranje en voor het eerst is ze aanwezig op een groot eindtoernooi. "Het is voor mij echt genieten, elke dag weer. Af en toe moet ik mijzelf echt in mijn arm knijpen. Mijn leeftijdsgenoten vinden het ook geweldig dat ik elke avond met bekende Nederlanders aan tafel zit", aldus Zerbo, die het bij vlagen zwaar te verduren had.

"Duitsland heeft een fysiek sterke verdediging. Continu werd ik geduwd of kreeg ik een stick in mijn zij. Dat ben ik niet gewend."

Samengeknepen billen

Bondscoach Sjoerd Marijne zat tot het laatste fluitsignaal met samengeknepen billen op de bank. "Het was een heel spannende wedstrijd. We hadden vijftien kansen en dat zou voor een halve finale voldoende moeten zijn", zei Marijne.

"Maar als we met 1-0 winnen, is dat voor de buitenwereld al vreemd. Het kan zijn dat we een keer een mindere dag hebben en dat was vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl