Hockeysters plaatsen zich voor EK-finale

De Nederlandse hockeysters hebben in Londen voor de tiende keer de EK-finale bereikt. De achtvoudig Europees kampioen klopte in de halve finales Duitsland met 1-0.

Oranje begon prima en na een vlotte aanval zorgde Ginella Zerbo al in de zesde minuut voor de 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft domineerde Nederland, maar keepster Yvonne Frank voorkwam met fraaie reddingen de 2-0 en Maartje Paumen raakte de lat.

Teruggedraaid

Duitsland kwam er in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk uit en dacht ook op 1-1 te komen. De scheidsrechter had echter al gefloten om Duitsland een strafcorner te geven, maar na het zien van de beelden werd die beslissing ook nog eens teruggedraaid.

In de tweede helft begon Duitsland sterk. De titelhouder zette Oranje onder druk, al leidde het offensief amper tot grote mogelijkheden.

Pech

Gaandeweg de tweede helft nam Nederland het initiatief weer over en kwamen er ook weer kansen. Keepster Frank bleef echter haar werk prima doen, waardoor de verlossende tweede treffer uitbleef. Zerbo had bovendien de pech dat ze nog de paal raakte.

In de slotfase had de Duitse Lydia Haase nog twee opgelegde kansen, maar de voorsprong van Oranje hield stand.

Polsblessure Paumen

Maartje Paumen was op dat moment al naar de kant gegaan met een blessure aan haar rechterelleboog. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de elleboog zwaar gekneusd is. Of Paumen inzetbaar is in de finale, wordt van dag tot dag bekeken.

In de eindstrijd wacht zondag de winnaar van het duel tussen Engeland en Spanje.