NOS Sport

Polling: ik ben zo blij dat ik hier weer sta

Polling: ik ben zo blij dat ik hier weer sta

Kim Polling werd dan wel 'slechts' zevende op de WK judo, maar teleurgesteld is ze niet. De emoties gingen na afloop van het toernooi in Astana alle kanten op bij de 24-jarige judoka, die het afgelopen jaar door een diep dal ging.

"Ik heb totaal niet het gevoel dat dit een mislukt WK is. Natuurlijk had ik vandaag graag een medaille gewild. Maar als ik zie hoe het afgelopen jaar is geweest en dat pas sinds juni die angsten weg zijn, dan ben ik zó blij dat ik hier vandaag sta. Ik stond gisteren ook al overal te springen, ik had zoveel zin om te judoën."

"Het afgelopen jaar is dat gevoel weggeweest. En dat ik dan zevende word, ach, ik heb niet het gevoel dat ik heb gefaald. Als je ziet waar ik vandaan kom, ben ik erg blij dat ik er weer ben", zei Polling.

Polling verliest in herkansing van Posvite

Emoties

Tussen de partijen liepen de emoties bij de judoka wel af en toe hoog op. "Omdat je wil, maar mijn lichaam wilde niet. Mijn voorbereiding was niet ideaal. Eind juli kreeg ik de griep, en later problemen met mijn knie."

"Maar het is anders dan vorig jaar. Toen wilde ik niet, toen was ik echt zo zenuwachtig. Ik was bang om de mat op te gaan. Maar dat was ik totaal niet vandaag, ik was gewoon niet zenuwachtig. En te veel is niet goed, maar te weinig is ook echt niet goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl