Arjen Robben neemt de aanvoerdersband over van Robin van Persie
NOS Voetbal

Robben volgt Van Persie op als aanvoerder Oranje

Arjen Robben is door bondscoach Danny Blind benoemd tot aanvoerder van het Nederlands elftal. Robben volgt daarmee Robin van Persie op, die de band de afgelopen twee seizoenen 24 maal droeg.

"Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten. Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden", zei Blind.

"En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd."

Ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld.

Danny Blind

Begrip

Van Persie kan leven met de beslissing van de nieuwe bondscoach. "Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen. En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden", aldus Van Persie.

"Dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk."

Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn.

Arjen Robben

Trots

Robben is trots op de uitverkiezing. "Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen. Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z'n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl