Dick Advocaat neemt bij Sunderland geen blad voor de mond
NOS Voetbal

Advocaat haalt Toivonen en laakt inkoopbeleid

Dick Advocaat blijkt nog altijd niet van plan een blad voor de mond te nemen bij Sunderland. Vrijdag maakte hij tegenover de Sunderland Echo gehakt van het inkoopbeleid dat de club de afgelopen jaren voerde. Zijn commentaar lijkt echter effect te sorteren; de Britse club maakte diezelfde dag de komst van oud-PSV'er Ola Toivonen bekend.

"Ik weet wel wat over de salarissen van spelers. Gemiddelde spelers, ondermaatse spelers. Het is gekkenwerk. De mensen die deze spelers voor grote sommen geld kochten en zulke lonen gaven, gaven niks om de club", zei de Nederlander.

Advocaat bouwt aan een nieuw team, waarin veel van deze 'matige spelers' niet meer voorkomen en waaraan hij graag nog enkele nieuwe spelers wil toevoegen.

"Toivonen gaat verschil maken"

De coach mag zich in ieder geval tevreden stellen met aanwinst Toivonen. De 29-jarige Zweed wordt een jaar gehuurd van het Franse Stade Rennes. "Hij zal een verschil maken binnen de ploeg", verwacht Advocaat, die in het seizoen 2012/2013 jaar met Toivonen samenwerkte in Eindhoven.

Ola Toivonen in actie tijdens zijn periode als PSV'er

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl